Pass

For å bestille time for søknad om pass hos politiet i Follo trykk her: 
https://ventus.enalog.se/Booking/Booking/Index/bipVTYSQ

Det er mulig å bestille time inntil 30 dager i forveien, og senest dagen før ønsket time. Du må registrere din e-postadresse og/eller ditt mobiltelefonnummer. Når du har bestilt time vil du få ett bestillingsnummer på epost og/eller sms. Ha dette tilgjengelig og møt opp senest 5 minutter før bestilt time. 

På høsten har vi liten pågang på passkontorene og vi anbefaler å søke pass nå fremfor i høysesongen (april-juli). I høysesong har vi i enkelte perioder opp mot 2-3 uker ventetid på å få time. 

Sett deg godt inn i regelverket for utstedelse av pass. Hva du trenger å ha med finner du informasjon om her: https://www.politi.no/tjenester/pass/soknad_om_%20pass/

Kjører du bil ønsker vi å gjøre deg oppmerksom på at det er et begrenset antall besøksplasser ved Follo politistasjon i Ski. Den kommunale parkeringsplassen rett nord for politihuset skal benyttes hvis det er fullt hos oss. Beregn derfor god tid til timen din.

Det er ikke lenger mulig å komme på drop-in. Alle som skal søke pass må forhåndsbestille time.

I enkelte tilfeller kan vi hjelpe deg med å bestille time. Det gjelder særlig eldre eller andre som ikke har tilgang til internett. Da kan du ringe oss på telefon 64851600.  

I enkelte tilfeller må du ha med egne passbilder. Dette gjelder barn under tre år og de som skal ha nødpass

I kundesenteret på Follo politistasjon i Ski har vi en fotoautomat. Denne automaten tar mynter og kredittkort. Bilde koster 80 kr.

Se egne krav til passfoto her: https://www.politi.no/tjenester/pass/passfoto/

Trenger du nødpass?

Leveringstid for nye pass er opptil 10 virkedager. Dette betyr at det i lavsesong kan ta noe kortere tid. Hvis du ikke har gyldig pass og ikke anledning til å vente på ordinært pass før planlagt reise, kan du få utstedt nødpass hvis du oppfyller vilkårene for dette. Bestill gjerne time til nødpass, hvis vi har ledig time før den planlagte reisen. Har vi ikke ledig time før planlagt reise må du møte opp på passkontoret i vår åpningstid, og vi hjelper deg så raskt vi har mulighet. Beregn god tid, da vi vil betjene kunder med forhåndsbestilt tid før nødpasskunder.

Vi utsteder ikke nødpass hvis det er sannsynlig at ordinært pass vil komme før planlagt reise.

Ved søknad om nødpass må du ha med deg:

  • 2 passbilder (se krav til passfoto over)
  • Reisedokumentasjon
  • Ved nødpass til barn gjelder samme regler ifht fullmakt som ved ordinært pass