Aktuelt

De fire siktede er menn mellom 29 og 31 år pågrepet i Oslo og Skien. De er alle siktet for overtredelse av straffelovens §162 2. ledd.

– Etterforskningen har vært utfordrende, blant annet på grunn av kryptering og anonymisering.  Dette har vært en prioritert sak fordi markedsplasser på det mørke nettet ikke kan være fristeder for alvorlig kriminalitet, sier Richard Beck Pedersen, politiadvokat i Kripos.

Det er tatt omfattende beslag i saken, både av datautstyr og narkotika. Det er blant annet tatt beslag i en plantasje.

«Det mørke nettet» er den delen av Internett der kommunikasjonen ofte foregår kryptert og anonymisert og hvor det dermed er vanskeligere å identifisere personene bak straffbare handlinger.

– Internett gir politiet noen utfordringer når det gjelder metodebruk, men vi vil fremover satse mer på etterforskning og tilstedeværelse på nettet, sier Eiliv Ofigsbø som leder avdeling for teknologi og operative tjenester i Kripos.

Fakta om «Det mørke Nettet»:

Det mørke nettet er egne nettverk som er konstruert for å anonymisere brukerne og tjenestene samt vanskeliggjøre lokaliseringen av disse. Det blir stadig vanligere blant kriminelle å bruke det mørke nettet til å handle narkotika, våpen, falske identitetsdokumenter, kompromitterte kredittkort, stjålne varer og seksuelle overgrepsbilder av barn.

Kontakt: Kripos’ pressetelefon 23 20 80 60

Bilder fra beslag: https://www.flickr.com/photos/kripos_ncis/sets/72157654273820682