Aktuelt

Mannskapet, som ledes av styrkesjef Tore Barstad, har brukt helgen til å patruljere de områdene de har fått angitt av Frontex.

- Vi har patruljert og brukt helgen til å bli bedre kjent i området. Vi har også gått igjennom rutinene vi har øvd på. Mannskapet er fysisk og mentalt godt forberedt til å løse ethvert oppdrag, sier styrkesjef Tore Barstad.

Fakta om Frontex:

Frontex er EUs organ for ytre grensekontroll. Medlemslandene i EU/Schengen har 80 000 km sjøgrense og 8 000 km landegrense, og presset mot yttergrensene er økende. På grunn av den sterkt økende trafikken av migranter over Middelhavet har Frontex etablert grensekontrolloperasjoner i Hellas, Italia/Malta og Spania.

Gjennom deltakelse i operasjonen skal man bidra med kontroll og redning av det store antallet migranter som ankommer Schengen-territoriet fra eller via Nord-Afrika, Midtøsten eller Tyrkia.

Siden 2005 har Norge deltatt med personell både i Frontex' hovedkvarter i Warszawa og i operasjoner. Dette er første gang det sendes et norsk skip for å delta i denne type oppdrag.

Fakta om Operasjon Triton:

Regjeringen vedtok i april 2015 at Norge skulle sende et skip til Middelhavet for å delta i Operasjon Triton. Den 13. mai undertegnet Justisdepartementet en kontrakt med rederiet Siem-Meling DA om leie av supply-skipet  Siem Pilot. Skipet reiste fra Norge søndag 31. mai.

Operasjon Triton blir ledet av Italia og er en Frontex EU-/Schengen yttergrenseoperasjon. Norges bidrag i Operasjon Triton er foreløpig satt til seks måneder.

Pressehenvendelser om det norske skipet rettes til Kripos.

Pressetelefon: 23 20 80 60
e-post:kripos.info@politiet.no

Bilder fra Siem Pilot vil bli delt på Kripos Flickr-konto.