Aktuelt

Politidirektør Humlegård besøker Siem Pilot sammen med generalmajor Yngve Odlo, sjef for operasjonsstaben ved Forsvarets Operative Hovedkvarter Politidirektør Humlegård besøker Siem Pilot sammen med generalmajor Yngve Odlo, sjef for operasjonsstaben ved Forsvarets Operative Hovedkvarter

Skipet la i morgentimene mandag til kai på Sardinia med 963 migranter om bord. De ble i helgen berget etter å ha vært i havsnød utenfor Libya.

- Vi har aldri hatt så mange på dekk før. Det er fullt, men likevel forholdsvis rolig. Kvinner og barn sitter i en egen sone. Det er totalt 71 barn om bord, flere av dem spedbarn, opplyste presseansvarlig i Kripos, Ida Dahl Nilssen, til NTB idet skipet seilte mot land.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård kunne følge situasjonen på nært hold.  Han sier at det gjorde et sterkt inntrykk å møte migrantene, spesielt barna, som er i en svært vanskelig situasjon.

- Men også for våre mannskaper har det vært krevende dager. Jeg er imponert over deres innsats for å redde og bistå migrantene. Både logistikken og mottaket på Siem Pilot og på land ser ut til å fungere svært bra. Dette er første gang politiet og Forsvaret samarbeider om en slik operasjon til sjøs. I våre hjemlige farvann har vi til daglig et godt samarbeid mellom politi og kystvakt. Det har gitt oss gode rutiner som kommer til nytte nå, sier Humlegård.