Aktuelt

Elisabeth Brattland (til venstre) og Lene Håskjold kom igjennom nåløyet og sikret seg jobb i helikoptertjenesten. Foto:Politiet Elisabeth Brattland (til venstre) og Lene Håskjold kom igjennom nåløyet og sikret seg jobb i helikoptertjenesten. Foto:Politiet

-Jeg vurderte i sin tid å bli helikopterpilot. Derfor er dette midt i blinken for meg. Jeg liker nye utfordringer, og helikoptertjenesten er både spennende og variert, sier Håskjold til bladet Norsk Politi, som nå er ute med sin desemberutgave.

De siste årene har hun jobbet på Grønland politistasjon i Oslo. Også kollega Brattland, som kommer fra Sentrum politistasjon i Oslo, gleder seg over
nye utfordringer, og å få store deler av Norge som arbeidsområde. En systemoperatør styrer systemene i kabinen, først og fremst kartverk og kamera, og holder kontakt med bakkestyrkene. De to har vært i gjennom en omfattende rekrutteringsprosess ved Luftforsvarets seleksjonssenter på Rygge.

Også 2015 har vært et travelt år for helikoptertjenesten. Den har loggført 1560 anmodninger og 1149 utførte oppdrag (oktobertall). Avsnittssjef Freddy Rotseth sier at man har prioritert samhandling med politiets nasjonale beredskapsressurser, men har også jobbet tett med flere politidistrikter.

-I år har vi hatt større utfordringer enn vanlig med å holde helikoptrene luftdyktige. Det har sammenheng med at materiellet begynner å bli gammelt, forteller Rotseth.