Troms politidistrikt

Endring av politiets lokale organisering

Nærpolitireformen skal gi et mer tilgjengelig og tilstedeværende politi. Da må politiet utnytte sine ressurser bedre og mer effektivt enn i dag.  Politiets lokale organisering skal gjennomgås denne høsten og vinteren. 

Nytt politidistrikt

Troms politidistrikt er fra 1. januar 2016 slått sammen med deler av Midtre Hålogaland politidistrikt til nytt distrikt: Troms politidistrikt, som samler hele Troms fylke. Det pågår et omfattende arbeid med å bygge den nye organisasjonen.

Timebestilling for pass

Klikk her for å forhåndsbestille time ved Politihuset i Tromsø når du trenger nytt pass. Du kan også ordne pass uten timebestilling ved Politihuset i Tromsø og lensmannskontorene i Finnsnes, Lyngen, Målselv, samt Nordreisa og Kvænangen.

Omfattende overgrepssak ferdig etterforsket

Politiet har siden mars i år etterforsket en omfattende overgrepssak, hvor en Tromsø-mann i 20-årene er siktet og varetektsfengslet. Etterforskningen er nå avsluttet, og saken oversendt statsadvokaten med forslag om tiltale.

Politiets råd til julebordsesongen

Julebordsesongen står for døren, og utelivet blomstrer. Men en lystig tur på byen kan ende opp med "blåmandag" hvis man ikke vet å ta vare på andre og seg selv. Troms politidistrikt gir følgende velmente råd til feststemte julebordsdeltakere: